IZLETI po SLOVENIJIRADENCI

Pot Med vrelci življenja

 

Pot ob Muri

Atilova pot

Via Pomurje

Pot vas bo popeljala po čudoviti pokrajini ob reki Muri. Sprehodili se boste med rodovitnimi polji in valovitimi griči. Preko reke Mure se boste popeljali z brodom ali obiskali enega od delujočih mlinov na reki. Novih moči si boste pridobili pod klopotci v vinogradih, v zdravilnih vodah v termah ali pri postanku med energijskimi točkami v naravi. Po poti vas bodo spremljali spomeniki iz bogate zgodovine in tradicije.

Trim steza
je bila uporabljena že od leta 1974. V letu 2000 je TD Radenci stezo v celoti obnovilo z namenom, da bi zagotovili primerne pogoje za rekreacijo gostov in občanov v naravnem okolju. Z različnimi vajami in preprostimi vadbenimi pripomočki se je na stezi moč povečati telesno vzdržljivost in splošno počutje. Trim steza je locirana v južnem delu Radencev in je dolga približno 3 km. Na stezi je možno opraviti 15 razgibalnih vaj različnih težavnostnih stopenj. Steza poteka v glavnem v naravnem okolju, deloma po makadamski poti, deloma po asfaltirani ulici, pretežno pa po tipični gozdni kolovozni poti, ki je povsem naravna.
Razdalja oz. dolžina steze: 3 km ali 2,2 km. Čas počasne hoje: cca 1 uro.

 

Cooperjev test

je vključen v okviru Trim steze in predstavlja sodobno metodo aerobnega treniranja za zdravje ter za razvoj in ohranjanje splošne telesne sposobnosti, S tem načinom treniranja krepite predvsem dihala, srce in ožilje.

 

SVRTI JURI OB ŠČAVNICI

Učna pot Breza

Učna pot Breza vodi iz podeželskega naselja Sveti Jurij ob Ščavnici skozi gozd do Blaguškega jezera in nato po redko poseljenih vinorodnih gričih do Stare Gore, ki slovi po dragocenih etnoloških spomenikih. Pot je enosmerna, markirana in jo je mogoče prehoditi v treh do štirih urah.

VTC 13

Zanimiva gričevnata pokrajina, prijetno razgibana in na prisojnih legah obrasla z vinogradi nam odpira vrata v ta del Slovenije. Prijazni domačini vam bodo pričarali prijetne trenutke v kmečkih zidanicah, domačijah in vinotočih, ter vam ponudili svoja znamenita vina in dobrote iz domače kuhinje...

Gozdna učna pot

 

TIŠINA

Vodna učna pot Mokoš

Vodna učna pot Mokoš je nova možnost učenja o delovanju narave, o procesih v potoku in o pomenu vode za človeka. Panosnki del Slovenije dobi najmanj padavin, zato je vsak vodni vir, vsaka vodna žila še tako pomembna. Obvodni habitati omogočajo življenje štorklje, ki je simbol Prekmurja. Da bodo štorklje ostale v tem delu Slovenije, bo potrebno ponovno oživeti tudi Mokoš, ki danes nima vode. Projekti ekoremediacij zato že potekajo. Z Vodno učno potjo imamo novo priložnost, da se učimo od narave - potok Mokoš nam to omogoča.


 Pojdi na: 1 2 3 4