IZLETI po SLOVENIJIKUNGOTA

 

Obmejna panoramska pot 

Potek poti: Ob državni meji z Republiko Avstrijo v smeri od mejnega Jurij proti Šentilju 
Zanimivosti ob poti: Ta pot je najzanimivejša,saj vas popelje po vsej naši prečudoviti naravi,med vinogradi in sadovnjaki. Ob poti lahko obiščete kmetijo Leber – Vračko, ali Gostišče Vračko, v Svečini, ki se ponaša z več kot 800 leti obstoja se lahko ustavite v kava Bar Panji, na Plaču se lahko podate na Razgledni stolp ( 508 m nad morjem),si ogledate kužno znamenje. 
Trajanje : 10 – 12 ur

 

Po Svečinskih goricah 

Nastanek: Odprtje poti 30. septembra 1990.
Prva pohodniška pot po Zahodnih Slovenskih goricah. Speljana je po mejah kungoške občine, čeprav te takrat še ni bilo.
Potek poti: Sp. Kungota - Brloga / Šentilj - Brloga - Repolusk na Plačkem vrhu / Repolusk - Vrezner - Kopica - Svečina / Svečina - Zg. kungota - Urban / Vrezner - Dreisiebner - Jurij ob Pesnici
Za pot je pripravljen Dnevnik poti in Vodnik z opisom poti.

 

Pot vinogradništva in fosilov 

Potek poti: Plač - Kopica- Svečina – mejni prehod Svečina – Ciringa – mejni prehod Plač – Plački vrh – Podigrac - Plač 
Zanimivosti ob poti: Razgledni stolp 28 m na  Plačkem vrhu na 508 m nadmorske višine, od koder je lep razgled po Slovenskih goricah ; obiščete lahko kmečki turizem Leber, kjer vam postrežejo z kmečkimi dobrotami in vrhunskim vinom od sakralnih spomenikov pa na tej poti naletite na kužno znamenje na Plaču 
Trajanje: 4 - 6 ur


 
Pot prijateljstva in kulture

Potek poti: mejni prehod Jurij – Jurski vrh – Špičnik – Slatinski dol – Slatina –Jedlovnik – Grušena – mejni prehod Jurij 
Zanimivosti ob poti: peljete se skozi več kot 800 let staro vas Svečina z obnovljenim vaškim trgom, ogledate si grad Svečina; po potepanju med vinorodnimi vinogradi prispete do kmetije Dreisiebner in kipa sv. Jurija na Špičniku, po spostu v dolino se lahko ustavite na kmetiji Leber-Vračko, ali pa pot nadaljujete po glavi cesti proti Gostišču Vračko, kjer vas čakajo hišne specialitete in vrhunsko domače vino.  
Trajanje: 5 – 7 ur

 

 
Gobarsko kostanjeva pot 

Potek poti: mejni prehod Jurij – Pesnica  Gaj nad Mariborom – Tujzlov vrh – Vršnik – Pesnica – mejni prehod Jurij 
Zanimivosti ob poti: Pot  poteka večinoma po gozdu ali robu gozda, zato lahko predvsem v jesenskem času uživamo v nabiranju jesenskih dobrot v naravi- gobe in kostanji. Ustavimo se lahko na Tojzlovem vrhu ali na koncu poti v Gostišču Vračko v Juriju. 
Trajanje: 2 - 3 ur


Sprehajalna pot na Čajžič

Potek poti: izpred TIC-a v centru Zgornje Kungote krenete mimo vrtca in pokopališča na hrib nad Kungoto. 
Zanimivosti ob poti: na poti se vam nudi lep pogled na strnjeno naselje Zgornja Kungota in Plintovec.Na vrhu hriba se pred vami razprostre večji del doline ob potoku Svečina in reki Pesnica. To je lahka sprehajalna pot. 
Trajanje:  do 1. ure

 

LENART

 

Franckova pot ob jezeru Komarnik

Frackova pot je poimenovana po /dr.vet. Francu Brezniku. Pokojni Franc Breznik si je kot velik ljubitelj Lenarta, Slovenskih goric in narave izredno prizadeval za ohranjanje naravne in kulturne dediščine, varstvo okolja ter za urejenost mesta, njegove okolice in občine.

 

 

LOVRENC NA POHORJU

 

Koglerjev vrh (620m)


Priljubljena sprehajalna točka zaradi čudovitega razgleda na lovrenško kotlino.Pot je krožna: župnijska cerkev sv. Lovrenca - Hojnikova kapela - Koglerjev vrh - kmetija Hožič - župnijska cerkev. Čas hoje 1 ura. Pot ni markirana!

 

Stoletna lipa (750m)


Zanimiva pot po Rdečem Bregu, saj imamo priložnost spoznati številne kmetije. Pot lahko začnemo kjerkoli ob vznožju Rdečega Brega. Pri stoletni lipi stoji televizijski oddajnik. Čas hoje 1h 30 min.


 Pojdi na: 1 2 3 4