IZLETI po SLOVENIJIPREVALJE


Po stopinjah leških rudarjev - Učna pot

Mlinarska pot

Rekreacijska pot

Cesta mošta
 


Mlinarska in rekreacijska pot  

 

RADLJE OB DRAVI

RAVNE NA KOROŠKEM

Gozdna učna in zgodovinska pot Stari grad

Vodna učna pot Dobrava  

 

TEK PO FUŽINARSKI POTI


Začetek poti je na Javorniku oz. na Dobrijah, odvisno s katere strani pričnemo s tekom. Fužinarsko pot lahko uporabljamo kot sprehajalno oz. tekaško pot, odvisno od telesne pripravljenosti posameznika. Približno na sredini poti se nahaja gostilna Neža, kjer se je mogoče okrepčati. Po Fužinarski poti nas na vsakem križišču usmerjajo smerokazi.  
Podroben opis Fužinarske poti si lahko ogledate v rubriki TEMATSKE POTI.

 

TEK PO VORANČEVI POTI


Prva postaja Prežihove poti je v centru Kotelj. 
Prežihovo pot lahko uporabljamo kot sprehajalno oz. tekaško pot, odvisno od telesne pripravljenosti posameznika. Na poti je osem vmesnih postaj, ki nam lahko služijo za krajši počitek ali za ogled znamenitosti.
Opis posameznih postaj Prežihove poti si lahko ogledate v rubriki TEMATSKE POTI.

 

TEK V GRAJSKEM PARKU
Če ste si za svojo zvrst rekreacije izbrali tek, se vam na Ravnah ponuja več možnosti. Ena od teh je tek v mestnem parku, ki razpolaga z daljšo progo (osemsto metrov) in krajšo progo (štiristo metrov). 
Več o nastajanju in zgodovini grajskega parka si oglejte v rubriki  NARAVNE ZNAMENITOSTI

 

Vorančeva pot


Gozdna učna potFužinarska potCesta mošta  

 

 

RIBNICA NA POHORJU


Slovenska planinska pot 


Slovenska planinska pot (SPP), znana tudi kot slovenska transverzala, poteka od Maribora do Ankarana.  Celotna pot je označena s Knafeljčevo belo-rdečo markacijo, kateri je dodana števila 1.

 

Pot kururjev in vezistov nov Slovenije  


Pot kurirjev in vezistov je vezna pot ali transverzala, ki nosi v sebi ekstrem – saj je najdaljša neprekinjena in markirana pot v Sloveniji. Gre skozi prav vse slovenske pokrajine in prečka (razen Soče) vse slovenske pomembne reke. Dolga je okrog 1200 kilometrov. Začne se v Prekmurju – v vasi Gančani, konca pa na Primorskem na vrhu Slavnika. Kurirji in vezisti so med NOB vzdrževali t.im. poštni oz. informacijsko komunikacijski sistem po vsej Sloveniji.


 Pojdi na: 1 2 3