IZLETI po SLOVENIJISlovenija je majhna drzava. V 3 urah jo prevozimo diagonalno po avtocesti. Vendar pa ima okoli 10.000 km označenih poti za kolesarje in popotnike (pešpoti). Zanimiva in bogata pa je tudi po vodnih virih. 

MALI A VELIKI KORAKI

S Slo.link.si vam bomo poskušali predstaviti znane in manj znane peš ali kolesarske poti. Zajeli bomo vse občine v Sloveniji in vam poskušali na bazi iskalnika s povezavami predstaviti poti po Sloveniji. Želimo vam obilo zdravega potepanja in iskanja skritih kotičkov.

PRENOČIŠČA, HRANA...

Ob poteh so prilagojena gostinska in druga ponudba za pohodnike in kolesarje. Tako, da se ni treba bati, da boste lačni ali žejni. Na ta način boste spoznali tudi kulinariko, domačo kuhinjo in se v prijetnem vzdušju tudi spočili za nadaljnje pohode in odkrivanje lepot ...

POHODNIŠTVO

Slovenija je primerna za pohodništvo čez vso leto. Odvisno tudi od kraja kam ste namenjeni. Če greste v gore, bo najprimernješi čas poletje in jesen. V nižinskih predelih pa lahko hojo za sprostitev uporabimo tudi v zimskem času.


KAKŠNE POTI IZBRATI

Imate poučne ali tematske poti, ki so vezane na določen kraj in ohranjajo kulturno znamenitost tistega kraja. Označene poti so planinske poti, ki imajo tudi svojo označbo poti. Ugotovili smo, da se lahko na pot odpravimo za uro ali za več dni. Poti so tudi različne težavnosti. Zato je dobro da se pred daljšo potjo dobo pripravite kondicijsko, z oblačili in ne pozabit na primerno obutev.


SPOZNAJ SLOVENIJO MALO DRUGAČE