IZLETI po SLOVENIJINarava je Slovenijo velikodušno obdarila z lepotami. Zelena razgibana pokrajina je po večini poraščena z gozdom, na prisojnih legah gričev v več delih uspeva vinska trta. Za izlete v naravo so na voljo številni naravni parki, v Triglavskem narodnem parku je tudi najlepša slovenska gorska skupina Julijske Alpe. Poleg visokih gora so za izlete priljubljeni hribi po vsej državi.

Pristno doživljanje narave spodbujajo lepi slapovi in aktivnosti na slovenskih rekah. Prave lepote so skrite tudi v podzemlju, v veličastnih kraških jamah

naravaDoživetje zelene narave 

Slovenija je s skoraj 60 odstotki ozemlja, ki je prekrito z gozdovi, v Evropi tretja najbolj gozdnata država. Večina je svetlih, listnatih gozdov, primernih za sprehode, ponekod so urejene gozdne učne poti. Odkrivate pa lahko tudi obsežne iglaste gozdove, kot je na primerpragozd v Kočevskem Rogu, ki je od glavnega mesta oddaljen samo 60 kilometrov. 

Več kot deset odstotkov ozemlja Slovenije zavzemajo naravni parki, idealni za ljudi, ki si želijo miru in sprostitve ter aktivnega preživljanja prostega časa. 

Slovenijo krasijo številne gore in hribi, ki jih vsako leto obišče na sto tisoče ljudi. Najlepši vrhovi so v Julijskih Alpah ter v Kamniško - Savinjskih Alpah. Hribovij je veliko po skoraj vseh delih države. Po njih vodijo dobro označene poti

vir: slovenia.info


Slapovi so res čudesa narave. Lep pogled, pomirjajoča okolica, čist in prijeten zrak. Nekateri so težko dostopni, nekateri so nam na očeh. Dokler nismo pripravljali te strani IZLETI, nismo poznali niti četrtino njih. Tako da se zahvaljujemo viru: http://www.slapovislovenije.info/slapovi.htm za zbrane podatke. Mi smo se potrudili da ta stran ne bo pozabljena in bo zastalno vpisana v iskalnik slo-link.si.