IZLETI po SLOVENIJI


Obvestilo Odpri Zapri


SLOVENSKE KONJICE

 

S kolesom po Kozjanskem, Obsotelju in Hrvaškem Zagorju

Kolesarjenje po Kozjanskem, Obsotelju in Hrvaškem Zagorju vas bo vodilo skozi razgibano in bogato pokrajino, kjer boste lahko odkrili pravi mozaik zanimivosti in lepot. Z njihovim spoznavanjem se boste območju, ki obsega na slovenski strani osem občin (Bistrica ob Sotli, Dobje, Kozje, Podčetrtek, Rogatec, Rogaška Slatina, Šentjur in Šmarje pri Jelšah) ter na hrvaški strani osem občin (Hum na Sutli, Pregrada, Desinić, Zagorska Sela, Kumrovec, Tuhelj, Krapinske Toplice in Klanjec) približali in ga začutili v njegovi neposrednosti……..

 

Kolesarske poti na Zreškem Pohorju

Obiščite Zreško Pohorje in ga spoznajte s kolesa! Neokrnjena narava vabi, da jo prekolesarite po označenih kolesarskih poteh in se nadihate svežega zraka.

Celotno zloženko v PDF obliki si lahko ogledate tukaj. (velikost 5,9 MB)

 

ŠENTJUR

 

V Občini Šentjur je označenih 10 kolesarskih poti različnih zahtevnostnih stopenj, ki vas vodijo skozi neokrnjeno naravo, lepo pokrajino, pestro kulturno in naravno dediščino, domačije, kmetije odprtih vrat. Turistično karto za kolesarje dobite brezplačno na TIC-u občine Šentjur ali na portalu www.podezelje.com.

 

TABOR

 

Tako v občini Tabor kot tudi v širši Spodnji Savinjski dolini je veliko možnosti za lepe izlete, na katere se lahko odpravimo tako rekreativni kot gorski kolesarji. Množica razvejanih stranskih cest in poti, ki vodijo med posameznimi zaselki, omogočajo pestro izbiro med turami tako v ravninskem, kot nižinskem delu. Na njih lahko kolesarimo varno in v miru saj večino avtomobilskega prometa poteka po glavnih prometnih žilah, avtocesti in regionalni cesti Vransko-Celje. Zemljevid kolesarskih stez na območju savinjske doline beleži 18 tur. Na področju taborske občine predlagamo naslednje relacije: Tabor-Loke-Črni vrh-Ločica-Vransko, Tabor-Čeplje-Sp. Podvrh-Grajska vas-Tabor,Tabor -Ojstriška vas-Grajska vas-Šmiglova Zidanica-Miklavž-Loke-Tabor.

 

ŽALEC

 

Krožna kolesarska povezava po Spodnji Savinjski dolini (01)


Proga je dolga približno 50 km. Poteka po poti: Žalec - Vrbje - Sp. Roje - Šešče - Sv. Lovrenc - Dolenja vas - Kaplja vas - Grajska vas - Tabor - Čeplje - Vransko - Prekopa - Šmartno - Sp. Podvrh - Žovnek - Sp. Gorče - Rakovlje - Parižlje - Polzela - Založe - Grušovlje - Podlog - Gotovlje - Žalec.


Kolesarska pot 1


Proga je dolga približno 10 km. Kategorizirana je kot lahka proga, poteka po poti: Petrovče- Kasaze - Migojnice - Žalec - Dobriša vas - Petrovče.


Kolesarska pot 2


Pot je dolga približno 10 km. Kategorizirana je kot srednje lahka proga, poteka po poti: Kasaze - Liboje - Zabukovica - Griže - Migojnice - Kasaze.


Kolesarska pot 3


Proga je dolga približno 11 km in kategorizirana kot lahka proga. Poteka po poti: Žalec - Griže - Šešče - Zg. Roje - Sp. Roje - Vrbje - Žalec.


Kolesarska pot 4


Dolga je približno 9 km in kategorizirana kot srednje lahka proga. Poteka po poti: Griže - Zahom - Matke - Šešče - Griže.


Kolesarska pot 5


Pot je dolga približno 30 km. Pot je kategorizirana kot gorska proga. Poteka po poti: Prebold - Marija Reka (Mala Reka) - Vrhe - Matke - Sv. Lovrenc - Prebold


Kolesarska pot 6


Proga je dolga okoli 13 km. Je lahka proga in poteka po poti: Kaplja vas - Zg. Selo - Grajska vas - Gomilsko - Kamenče - Poljče - Zakl - Trnava - Šentrupert - Kaplja vas.


  Pojdi na: 1 2 3 4 5  naslednja stran