IZLETI po SLOVENIJI


Obvestilo Odpri Zapri


Od Tolmina do Kobarida s kolesom

Lokacija Dolina Soče
Lahka tura za najširši krog nezahtevnih kolesarjev. 
Več

Čez Šentviško planoto s kolesom

Lokacija Tolmin
Razgledna pot po zahodnem robu Šentviške planote poteka po asfaltirani cesti iz doline Idrijce...
Več

Dolina Tolminke - Kolesarjenje

Lokacija Tolmin
Manj zahtevna tura v Triglavski narodni park in odlična kombinacija s pohodništvom.
Več

Stol - kolesarjenje

Lokacija Kobarid
Atraktivna in zahtevna panoramska tura čez mogočni Stol, ki se s strmimi travnatimi pobočji...
Več

Kolesarjenje po Kolovratu z Ušnika

Lokacija Tolmin
Izjemna panoramska tura z razkošnimi pogledi na Julijske Alpe in Padsko nižino vse do jadranske...
Več

Kolesarjenje po Kolovratu iz Volč

Lokacija Tolmin
Izjemna panoramska tura z razkošnimi pogledi na Julijske Alpe in Padsko nižino vse do jadranske...
Več

 

S kolesom na planino Zaprikraj

Lokacija Kobarid
»Zgodovinski« izlet do muzejev na prostem na planini Zaprikraj, začinjen z enkratno kuliso...
Več

 

 

HRPLJE -  KOZINA

Za koleasrje

Iz Hrpelj mimo farme ter po kolovozu mimo Trnovc in Ciganskega dola v Tublje. Prečkamo regionalno cesto Reka–Trst ter nadaljujemo v Slope in Rodik. Vračamo se lahko po cesti ali pa mimo rodiškega pokopališča, čez Debelo grižo v Hrpelje.

Od Motela na Kozini kolesarimo po stari cesti v Krvavi Potok ter po vojaški cesti čez Golič na Tomaža in Kokoš. Vračamo se čez Vroče in Veliko Gradišče, od koder se v lepem spustu pripeljemo na izhodišče.

Od občinske stavbe v Hrpeljah po gorski cesti na Slavnik, spust v Podgorje, po cesti ob železnici v Prešnico, vzpon do koče na Glavici in spust v Hrpelje na izhodišče.

S Semnja v Hrpeljah po stari medvaški poti v Slope, čez Debelo grižo do jame Brinšce pod Brezovico, ter dalje do Tabra nad Materijo, na Gradišico in Artviže. Vračamo se čez Križandrev v Rodik in Hrpelje.

Od Motela na Kozini po stari cesti v Nasirec in Mihele. Pri pokopališču se spustimo na traso nekdanje železnice in se vrnemo na izhodišče.

 

Iz Markovščine po stari medvaški poti na Golac, Brdo, v Gojake in Zagrad ter dalje na Žabnik. Vračamo se po isti poti ali proti Obrovu.

Iz Slivja na Mrše, mimo kala in na prvem odcepu levo v smer Hotične ter dalje v Slivje.

S Kozine kolesarimo na Beko, se po kolovozni poti (Pot prijateljstva) spustimo v Botač, vzpnemo do trase stare ozkotirne železnice in se po njej vrnemo na Kozino.

S Kozine v Klanec, Ocizlo in čez Krasje v Petrinje. Vračamo se po stari cesti na Kozino.

 

PIRAN

S kolesom po Slovenski Istri

 

Etapa:
Portorož - Strunjan - Piran - Portorož
težavnost: lahka
dolžina: 13 km

Opis proge:
Dobimo se v Portorožu pred agencijo ATLAS. Peljemo mimo avtobusne postaje, zavijemo proti Avditoriju, sledi  kratek strm vzpon in že pridemo do osvetljenega tunela, po katerem se spustimo v Strunjan. V avtokampu zavijemo levo proti morju in mimo turističnega naselja Salinera, nato zavijemo v hrib. Po približno 1,5 km vzpona zavijemo desno in se po strmi tlakovani cesti spustimo proti Fiesi in do jezera. Pot nadaljujemo ob morju proti Piranu. V Piranu se spustimo v mesto in nato nadaljujemo ob obali do Portoroža.

Slovenska Istra z zaledjem

 

Etapa: 
Portorož - Koper - Portorož
težavnost: srednje težka
dolžina: 49 km
čas vožnje: 2.5 ure
povprečna hitrost: 21 km/h

Opis proge:
Startamo v Portorožu pri turistični agenciji ATLAS, peljemo v smeri proti Luciji, kjer imamo 4 km ravnine, ravno prav za ogrevanje. Na koncu dvopasovnice, v križišču glavne ceste za Hrvaško, zavijemo desno, kjer mimo dveh Istrabenzovih črpalk pridemo do prvega kratkega vzpona. Na vrhu vzpona nadaljujemo vožnjo levo, kjer se nahaja pivnica Kapitol. Pred nami se odpre čudovit razgled na soline, spustimo se po klancu in po glavni cesti nadaljujemo do mejnega prehoda sečovlje, mimo portoroškega letališča. Pred mejnim prehodom zavijemo levo in preko mostu nadaljujemo po 2 km ravnine do Dragonje. Pred mejnim prehodom Dragonja zavijemo levo v krajši vzpon in pridemo do kmečkega turizma MAHNIČ. Pri avtobusni postaji se spustimo v dolino in nadaljujemo vožnjo mimo smetišča. Pred nami je približno 12 km dobrega makadama. Po približno 3 km imamo prvo možnost okrepčila v kmečkem turizmu KORTINA, ki je tudi zelo dobro označen. Pot nadaljujemo po enkratni dolini, po kateri se vije reka Dragonija. Levo od smeri vožnje se po slemenih vrstijo vasi Krkavče, Puče, Koštabona, Zupančiči. Za malo bolšega kolesarja so zelo zanimivi vzponi v te vasi. Nadmorska višina teh vasi je od 280 do 400 m. Po 8 km vožnje pridemo do sotočja potoka Rokava in reke Dragonije. Tukaj se lahko osvežimo in dotočimo zalogo pitne vode. Izvir je zelo dobro označen. Po dolini nadaljujemo vožnjo mimo vasi Zupančiči, kjer se začne asfaltna cesta. Po približno 1,5 km pridemo do lepo obnovljenega mlina. Od mlina nadaljujemo proti Kopru. Spusta je približno 5 km. V Kopru se obrnemo proti morju in ob obalni cesti vozimo skozi Izolo, se vzpnemo na Belveder, sledi spust v Strunjan, kjer zavijemo desno in skozi avtokamp pod mostom po asfaltni cesti vozimo proti ovetljenemu predoru. Skozi predor se mimo Avditorija spustimo v Portorož in tako končamo etapo, kjer smo jo začeli.


  Pojdi na: 1 2 3 4 5 6